Meglepően jó eredményeket ér el a testsúlycsökkentés és a gyógyítás terén az a magyar kutató-orvos csoport (Evolúciós orvostudományi munkacsoport), amiben dolgozom.
A fogyásban tartós eredménynek örülhetnek azok, akik megtanulják a módszerünket.
Számos krónikus betegséget is meggyógyítunk: tehát nem csupán a tüneteket enyhítjük, hanem munkánk eredménye diagnosztikus vizsgálatokkal igazolt, teljes gyógyulás is lehet. Tevékenységünkről tudományos cikkek jelennek meg külföldi orvosi szaklapokban. Felfigyeltek ránk a táplálkozástudomány nemzetközileg elismert vezető szakértői.
Fogyjon le és gyógyuljon meg Ön is a segítségünkkel!
Dr. Dabóczi Andrea, táplálkozás-terápiával gyógyító orvos vagyok. Missziómnak tekintem, hogy minél szélesebb körben megosszam kutató-orvos munkacsoportunk módszerét. Ezzel szeretnék segíteni az embereknek egészségük visszanyerésében, ideális testsúlyuk elérésében, és ezáltal önbecsülésük visszaszerzésében is.
Orvosként csodálatos érzés a tanítványaim és pácienseim örömét látnom, amikor felszabadulnak a túlsúly és a betegségek terhe alól. Esetenként évtizedes gyötrődést hagynak maguk mögött…
Segítségünkkel leggyakrabban ezek a betegségek gyógyulnak meg (már a terápia első időszakában jelentősen visszahúzódnak, csökkennek a tüneteik):
- szív- és érrendszeri betegségek (magas vérnyomás, ritmuszavar, nyirokkeringési zavar, visszér betegség, aranyér)
- autoimmun betegségek (Crohn, colitis, ekcéma, pikkelysömör, pajzsmirigy alulműködés, 1-es típusú cukorbetegség, reumás és egyéb ízületi gyulladások, SLE)
- allergiák (asztma, szénanátha)
- anyagcsere betegségek (inzulin rezisztencia, cukorbetegség, köszvény, PCO) valamint
- a reflux és egyéb emésztőrendszeri problémák (pl. puffadás, epeúti panaszok).
Tudományos ismeretterjesztő előadásokon beszélek az általunk alkalmazott módszerről, de tartok kiscsoportos tanfolyamokat is fogyni és gyógyulni vágyóknak (most online formában zajlanak az előadások és a tanfolyamok). Az előadás betekintésre ad lehetőséget az érdeklődőknek, aki pedig szeretné megtanulni a módszert és mindennapi alkalmazását, annak a tanfolyamot szoktam javasolni.
Már több mint nyolcszázan végezték el a tanfolyamot, köztük több orvoskolléga, és hozzátartozóik is. Sokan nagyon szép eredményeket értek el mind a fogyás, mind az egészség terén.
Rendszeresen tartok tudományos ismeretterjesztő előadásokat, jelenleg online formában. Legközelebbi előadásomról itt tud tájékozódni.
Az előadáson bemutatásra kerülő, tudományos alapon álló módszer (amely a tanfolyamon a gyakorlatban is megtanulható) elsősorban azoknak hasznos, akik:
- csalódtak a divatos diétákban, gyógymódokban, természetgyógyászati módszerekben;
- hiába esznek „rendesen”, mégis állandóan éhesek;
- túlsúllyal küzdenek, vagy kórosan soványak;
- állandóan fáradtak, erőtlenek vagy enerváltak;
- hiába járnak orvosról-orvosra, képtelenek meggyógyulni kisebb-nagyobb, krónikus (esetleg gyógyíthatatlannak mondott) belgyógyászati betegségeikből;
- szeretnének gyógyszer nélkül, vagy kevesebb gyógyszerrel élni.
Milyen szer, eszköz vagy gyártó áll mögöttünk?
Semmilyen. A legtöbb fogyókúrás ajánlás mögött – szinte kivétel nélkül – valamilyen szer vagy eszköz gyártója áll, esetenként egy bolt termékkínálatát kívánják népszerűsíteni. Azok, akik a kutató-orvos csoportunk által javasolt utat választják, függetlenek maradnak a szerek és kütyük gyártóitól és forgalmazóitól.
Mi tehát a módszerünk lényege?
A módszerünk alapja egy újnak tűnő, ám nagyon ősi táplálkozási szemlélet. Egy étrendről és megfelelő alkalmazásáról van szó, amit az úgynevezett evolúciós orvosi szemléletben alakítottunk ki és használunk. Az étrendben olyan ételek és alapanyagok szerepelnek, amelyek tartalmazzák az embernek (mint biológiai fajnak) élettani szempontból való és szükséges makro-, és mikrotápanyagokat.
Ez teljes értékű táplálkozás, amelyet nem szükséges kiegészíteni mesterséges anyagokkal, sőt, vitaminkészítményekkel sem.
Egyszerűen: azt esszük, aminek a legjobb hasznosítására az evolúció képessé tette az emberi szervezetet a fajfejlődés több millió éve során. Az étrend tehát ősi, de a modern ember korában újra fel kellett fedezni.
Azok az ételek, amelyek a nekünk, embereknek való alapanyagokból készülnek nem csupán hasznosak, de élvezetesek, laktatóak, feltöltenek energiával, és nem terhelik meg a szervezetet. Abban segítenek, hogy ideális testsúly mellett, egészségesen, és magas teljesítménnyel végezhessük fizikai és szellemi munkánkat.
Aki megtanulja az étrend helyes alkalmazását, könnyen és olcsón készíthet olyan fogásokat, melyek ízvilága a magyar konyhának megfelelő.
Miért tartok szemléletformáló előadásokat?
Mert több mint aggasztó a népegészségügyi – vagy inkább „népbetegségügyi” – helyzet.
Szinte már közhely, hogy elhízásjárvány tombol a világban: dinamikusan nő a túlsúlyosak aránya, különösen a gazdaságilag fejlett országokban.
A krónikus betegségek (pl. daganatok, szív és érrendszeri betegségek, autoimmun betegségek, allergiák, cukorbetegség, ízületi gyulladás, sclerosis multiplex, emésztőrendszeri betegségek, reflux, ekcéma) nem csupán a felnőttek körében terjednek rohamosan, de egyre fiatalabb korban jelennek meg: gyerekek esetében különösen rosszak az eredmények. Dacára a sok „egészséges” táplálkozási ajánlásnak...
Kutató-orvos munkacsoportunkban világosan látjuk a szoros összefüggést az elhízás és a krónikus betegségek, valamint a helytelen táplálkozás között. És ismerjük a megoldást is, amelyet évek óta eredményesen alkalmazunk.
Erről is fogok beszélni legközelebbi előadásomon.
Az egészséges életmód ösvényén nagyon könnyű eltévedni. De ez nem az emberek hibája, hiszen:
- A statisztikák szerint a dietetikai ajánlások egy része sokakat zsákutcába visz.
- Félrevezető, hogy az elhízást a társadalom egyre természetesebbnek tartja, de az egyén helyzetén ez semmit sem javít: maradnak a kínzó tünetek és jönnek a betegségek…
- Úton-útfélen csábítják az embereket fogyibogyókkal, nem működő diétás tanácsokkal, drága gyógyszerekkel vagy gépekkel: ezek többsége hosszútávon inkább árt, mint használ.
- Senki nem mondja el, hogy a sok gyümölcs, gyümölcskészítmény és teljes kiőrlésű gabona elhízást okoz, sőt, nem is egészséges.
- Sokan abban a tévhitben élnek, hogy a tej és a tejtermék emberi fogyasztásra való
- Nagyon kevesen tudjuk, hogy az állati zsír fogyasztása alapvető szükséglete az embernek, tehát az egészség záloga.
- Ráadásul sokak akaratereje motiválásra szorul, amikor táplálkozásról van szó…
Tegyen egy lépést egészsége érdekében: tekintse meg legközelebbi online előadásomat!
Jelentkezzen tudományos ismeretterjesztő előadásomra, melynek címe:
Ideális testsúly és egészség elérése – az ideális étrenddel
Szeretettel várom, tájékozódjon és foglalja le a helyét most, mert a kérdezés lehetősége miatt csak 45 fő jelentkezését fogadjuk!
A tanfolyamról és az induló csoportok képzési időpontjairól itt tud tájékozódni.
Orvosként az a küldetésem, hogy segítek lefogyni túlsúlyos embereknek – a betegségeiket is gyógyítva.
Önnek is segíthetek? Szeretettel várom jelentkezését a tanfolyamra!
Üdvözlettel:
Dr. Dabóczi Andrea táplálkozásterápiás orvos, fogyásszakértő